ISRAEL

Israel: Lideri arabi israelieni printre manifestanții care au blocat o autostradă pentru a protesta împotriva violențelor din comunitatea lor

Zeci de demonstranți arabi israelieni au blocat joi autostrada 6, principala cale expresă din centrul Israelului, precum și drumul Ayalon de la periferia Tel Avivului, pentru a protesta față de presupusa inacțiune a guvernului în vederea stopării criminalității din orașele și satele arabe ale țării.

Demonstranții au plecat din orașul Kafr Qara din centrul Israelului și s-au îndreptat spre Ierusalim. Membri ai Listei Unite, care include mai multe facțiuni predominant arabe, inclusiv liderul său Ayman Odeh, au fost prezenți la fața locului.
Mai mulți primari de localități arabe s-au alăturat, de asemenea, convoiului, precum și persoane care și-au pierdut rudele în violențele din ultimele luni.
„Trăim într-o situație în care există crime la fiecare două sau trei zile. Dacă copiii noștri nu pot trăi normal, restul țării nu poate continua să trăiască normal”, a declarat Odeh. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d