ISRAEL

Israelul a anulat un festival sprijinit de Franța și susținut de Autoritatea Palestiniană în Ierusalimul de Est

Israelul a anulat un festival desfășurat sub protecție franceză în Ierusalimul de Est, afirmând că evenimentul a fost organizat de Autoritatea Palestiniană, ale cărei activități sunt interzise de statul evreu în orașul sfânt.

Consulul general al Franței la Ierusalim și consilierul pentru afaceri religioase al consulatului au participat la lansarea festivalului de trei zile la Casa Abraham, un loc de întâlnire administrat de ONG-ul Secours Catholique.
Ofițeri de poliție în civil au dat buzna în local pentru a opri activitățile, care includeau spectacole ale unor artiști palestinieni.
Poliția avea în posesie un ordin de anulare, a declarat Bernard Thibaud, directorul Casei Abraham.
“Scopul acestor activități este de a oferi puțină bucurie și confort copiilor și adulților din aceste cartiere marcate de sărăcie și violență”, a declarat Thibaud, declarându-se “șocat” de această măsură.
Ordinul de anulare, semnat de ministrul israelian al Securității Publice, Omer Barlev, afirmă că festivalul – care a primit sprijin din partea ONU, Finlandei și Austriei – a fost “susținut și finanțat de Autoritatea Palestiniană fără permisiunea scrisă”.
Festivalul a fost organizat de Teatrul Național Palestinian Hakawati, de Conservatorul Național Edward Said și de Teatrul Călător Qafilah. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d