Negociatorul nuclear iranian Ali Bagheri, pregătit să reia discuțiile până la sfârșitul lui noiembrie

Ali Bagheri (foto), adjunctul ministrului iranian de Externe, se află la Bruxelles pentru discuții cu negociatorul UE Enrique Mora pe tema problemei nucleare.

La sfârșitul întâlnirii sale, el a declarat pe Twitter că negocierile cu cele șase mari puteri implicate (Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania) vor fi reluate înainte de sfârșitul lunii noiembrie.
„Am avut un dialog foarte serios și constructiv cu Enrique Mora cu privire la elementele esențiale pentru succesul negocierilor. Am convenit să începem negocierile înainte de sfârșitul lunii noiembrie. Data exactă va fi anunțată în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Bagheri.
După luni lungi de tăcere între diferitele părți, discuțiile ar trebui reluate la Viena, pentru a garanta caracterul civil al programului nuclear iranian.
La rândul său, Israelul este gata să ia în considerare opțiunea militară pentru a împiedica Republica Islamică să se doteze cu arme nucleare și a aprobat recent un buget de 5 miliarde de shekeli (1,3 miliarde de euro) pentru posibile lovituri asupra Iranului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: