Premierul israelian i-a cerut președintelui elvețian să contribuie la contracararea acordului nuclear iranian

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a cerut Elveției, în calitate de membru al Consiliului Guvernatorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), să ia măsuri decisive împotriva programului nuclear iranian.

Naftali Bennett s-a întâlnit joi cu președintele elvețian Guy Parmelin la Ierusalim. În timpul întâlnirii, liderii au discutat despre modalitățile de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două țări, cu accent pe inovare, știință și dezvoltare.
De asemenea, primul ministru a împărtășit succesul Israelului în lupta împotriva coronavirusului, subliniind că statul evreu ar fi fericit să împărtășească abordările sale cu Elveția.
“Relația dintre Israel și Elveția are rădăcini adânci. Primul Congres sionist a avut loc la Basel în 1897. În anii următori, Elveția a mai găzduit Congresul sionist de încă 14 ori, până la declararea independenței Israelului în 1948. Așa că astăzi privim spre viitor cu optimism”, a declarat Naftali Bennett.
“Israel și Elveția sunt două țări relativ mici, dar ambele au o greutate enormă pe scena mondială și ambele sunt țări dinamice, cu o istorie și o cultură bogate. Împreună putem să ne consolidăm valorile comune și să investim în obiectivele noastre comune”, a continuat el. (Anima News)

Lasă un răspuns