Președintele RD Congo anunță deschiderea viitoare a unei misiuni diplomatice la Ierusalim

Președintele Republicii Democratice Congo a anunțat joi că țara sa va deschide în curând o misiune diplomatică la Ierusalim.

În cadrul unei întrevederi cu premierul israelian Naftali Bennett, joi după-amiază, Felix Tshisekedi a declarat că Congo își va consolida legăturile diplomatice cu Israelul, inclusiv o prezență diplomatică la Ierusalim.
Liderul congolez promisese să deschidă o reprezentanță la Ierusalim anul trecut, cu ocazia conferinței anuale a AIPAC, principalul lobby evreiesc american.
Deși Felix Tshisekedi nu a menționat deschiderea unei ambasade în capitala israeliană, el a subliniat că noua misiune va avea sarcina de a consolida legăturile economice dintre cele două țări.
Tshisekedi, care este și președintele Uniunii Africane, a declarat, de asemenea, că susține aderarea Israelului la organizație în calitate de observator.
În timpul vizitei sale de miercuri la Ierusalim, președintele congolez a vizitat cimitirul militar de la Muntele Herzl, unde s-a întâlnit cu Yaakov Hagoel, președintele executiv al Organizației Sioniste Mondiale.
Felix Tshisekedi a vizitat, de asemenea, Memorialul Yad Vashem și muzeul său al Holocaustului, precum și un centru de intervenție de urgență, cu puțin timp înainte de întâlnirea cu Naftali Bennett.
Înaintea vizitei sale, în Ierusalim au fost amplasate mai multe pancarte pe drumurile principale cu mesaje de protest față de vizita liderului congolez, acuzându-l de promovarea antisemitismului.
Pe aceste pancarte era scris mesajul „Felix, oprește discriminarea antisemită coruptă”, deși nu se știe încă cine se află în spatele lor.
Se crede că mesajele se referă la proiectul de lege pe care Tshisekedi dorește să îl adopte în țara sa pentru a-l împiedica pe principalul său rival politic, Moïse Katumbi, care este de origine evreiască, să candideze împotriva sa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: