SUA eliberează primul pașaport de genul “X

Statele Unite au anunțat că au eliberat primul pașaport de gen “X” unei persoane care nu se încadrează în opțiunile tradiționale “bărbat” sau “femeie”, în conformitate cu promisiunea lui Joe Biden de a se adapta mai bine la drepturile minorităților sexuale.

Departamentul de Stat american a “adăugat o căsuță cu X pentru persoanele non-binare, intersexuale” și, în sens mai larg, pentru cei care nu se identifică cu criteriile de gen propuse anterior, a anunțat purtătorul său de cuvânt Ned Price.
Această nouă opțiune va fi oferită tuturor solicitanților de pașapoarte de la începutul anului 2022, a precizat el, reafirmând angajamentul diplomației americane de a “promova libertatea, demnitatea și egalitatea tuturor oamenilor”.
Cel puțin alte 11 țări, printre care Canada, Germania și Argentina, dar și India și Pakistan, oferă posibilitatea de a alege între “X” și “altele” în pașapoartele lor, potrivit Employers Network for Equality and Inclusion, cu sediul la Londra.
Secretarul de stat Antony Blinken a relaxat deja regulile în iunie, permițând cetățenilor americani să își aleagă sexul pe pașaport. Anterior, persoanele care doreau să înregistreze un sex diferit de cel din certificatul de naștere trebuiau să prezinte un certificat medical.
Democratul Joe Biden a făcut din apărarea drepturilor minorităților sexuale din întreaga lume o prioritate, mai mult decât orice alt președinte american înaintea sa și în ruptură cu predecesorul său Donald Trump.
Pe vremea când era secretar de stat sub conducerea miliardarului republican, Mike Pompeo interzisese în special ambasadelor americane să arboreze steagul curcubeu, simbolul comunității LGBTQ. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: