Cum pot intra acum în Israel turiștii vaccinați: Ghidul complet

Israelul și-a deschis luni frontierele pentru prima dată din martie 2020 pentru turiștii care sunt vaccinați împotriva COVID-19 sau care s-au vindecat de acesta.

Până acum, marea majoritate a turiștilor au avut efectiv interdicție de a intra în Israel de la începutul pandemiei de coronavirus. Redeschiderea frontierelor a fost amânată de numeroase ori de-a lungul anului, pe măsură ce infecțiile cu COVID au crescut și au scăzut.
Măsura este văzută ca un pas vital pentru refacerea industriei turistice din Israel, care a fost devastată de pandemie și de restricțiile care au însoțit-o.
Cu toate acestea, nu toți turiștii vor fi imediat eligibili pentru a vizita Israelul, iar cei care vor veni se vor confrunta cu restricții.
În plus, marea majoritate a copiilor nu vor putea vizita Israelul, deoarece nu sunt vaccinați.
O explicație detaliată a noilor reguli poate fi găsită, în limba engleză, pe site-ul Ministerului Sănătății.

Iată cele mai recente informații pentru intrarea în Israel:

Vizitatorii trebuie să ajungă prin Aeroportul Internațional Ben Gurion, situat la periferia orașului Tel Aviv, principalul punct terminus al țării.
Doar turiștii din țările care nu sunt definite ca fiind „roșii” din cauza ratelor ridicate de infecție vor fi lăsați să intre. Începând de luni, nu există țări etichetate ca fiind roșii.
Turiștii trebuie să își fi făcut ultima injecție de vaccinare în cele 180 de zile înainte de plecarea din Israel.
Doar vaccinurile recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății vor fi acceptate, plus vaccinul rusesc Sputnik V, care are condiții speciale care necesită un test serologic.
Pentru călătorii străini care au fost vaccinați cu vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau cu vaccinurile chinezești Sinovac sau Sinopharm, trebuie să treacă 14 zile complete între a doua sau a treia injecție (de rapel) a călătorului și intrarea în Israel. O singură injecție nu este suficientă.
Pentru cei care au primit vaccinul Johnson & Johnson, trebuie să treacă 14 zile între prima sau a doua doză (de rapel) și intrarea în Israel.

Pacienți cu coronavirus recuperați

Cei care s-au vindecat de COVID-19 trebuie să prezinte dovezi documentate că au avut un rezultat pozitiv la un test PCR sau NAAT (Nucleic Acid Amplification Test).
Documentul trebuie să fie de un tip care poate fi verificat de sistemele Ministerului Sănătății, cum ar fi certificatul digital COVID al Uniunii Europene.
Testul trebuie să fi fost efectuat cu cel puțin 11 zile înainte de sosire, iar aceștia trebuie să părăsească Israelul la cel mult 190 de zile de la data testului.
În plus, călătorii recuperați trebuie să fi primit cel puțin o doză de vaccin recunoscut, deși nu există constrângeri cu privire la perioada de timp înainte de sosire în care trebuie primită doza și nici nu contează dacă a fost înainte sau după îmbolnăvire.

Călătoria în Israel

Toți cei care sosesc trebuie să fie supuși unui test PCR cu până la 72 de ore înainte de a zbura spre Israel și unui alt test la sosire. Pentru a se îmbarca în avion este necesară dovada unui rezultat negativ. Toți turiștii care sosesc vor trebui să facă un al doilea test PCR la aeroport la sosire și să stea în carantină timp de 24 de ore sau până când primesc un rezultat negativ, în funcție de ce se întâmplă mai întâi.
Cei care au certificate digitale verificabile pot fie să scaneze, fie să încarce documentul și apoi să îl atașeze la un formular de declarație pe care toți pasagerii îl completează înainte de îmbarcarea în avion. Pasagerii care nu au un certificat digital vor completa detaliile vaccinărilor în formularul de declarație.
Pasagerilor li se va elibera apoi un așa-numit Green Pass sau pașaport verde, care permite accesul în locurile de desfășurare din Israel pentru cei care sunt vaccinați sau s-au vindecat de COVID-19.
Călătorilor care nu îndeplinesc toate cerințele nu li se va permite să intre în țară, chiar și prin supunerea la o perioadă de carantină completă de 14 zile. Cu toate acestea, se pot face cereri speciale de intrare la un Comitet de excepție administrat de guvern.

Infecție după sosire sau încălcarea regulilor

Cei care sunt confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 după ce au ajuns în țară vor fi duși într-un centru de izolare administrat de guvern timp de 14 zile, unde vor rămâne pe cheltuiala lor sau a companiei de asigurări.
Călătorilor infectați care refuză să meargă la un centru de izolare sau care încalcă regulile de izolare li se va interzice intrarea în Israel timp de cinci ani.
De asemenea, orice călător prins intrând în țară cu documente false va avea interdicție de intrare în Israel timp de cinci ani.
Călătorilor neinfectați care sunt prinși încălcând perioada inițială de carantină de 24 de ore după sosire li se va interzice intrarea în Israel timp de trei ani.
Începând de la jumătatea acestei luni, Israelul va permite, de asemenea, intrarea vizitatorilor vaccinați cu vaccinul rusesc Sputnik V COVID-19, într-o schimbare de politică pentru Israel, care până acum recunoștea doar imunizările aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite.
Cei care au fost vaccinați cu Sputnik V vor trebui să se supună unui test serologic, pe lângă testele PCR standard pe care toți vizitatorii trebuie să le facă înainte de a se îmbarca în zborul de sosire și la sosirea în Israel.
Testul serologic, care detectează anticorpii, va verifica dacă cei care intră în țară sunt într-adevăr vaccinați împotriva coronavirusului.
Turiștii vaccinați care nu prezintă anticorpi la testul serologic vor avea voie să rămână în Israel dacă intră în carantină timp de 14 zile.
Cu toate acestea, li se va permite să se întoarcă la punctul de origine mai devreme dacă vor dori acest lucru.
Aceștia se pot califica pentru o ieșire anticipată din carantină după șapte zile dacă fac un al doilea test de depistare a virusului și obțin un rezultat negativ.
În conformitate cu reglementările anterioare, turiștii au început să sosească în grupuri organizate în luna mai, deși într-o capacitate foarte limitată.
În plus, rudele de gradul întâi ale cetățenilor sau rezidenților israelieni au putut solicita permise pentru a călători în țară.
Israelul pare să se afle la capătul celui de-al patrulea val de coronavirus, întrucât numărul noilor infecții și al cazurilor grave a scăzut în ultimele săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: