Israelul își redeschide granițele pentru turiștii vaccinați, după mai bine de un an și jumătate de închidere

După mai bine de un an și jumătate de închidere a frontierelor, Israelul primește astăzi, luni, primii turiști vaccinați împotriva coronavirusului.

În ultimele 20 de luni, doar persoanele cu rude apropiate de gradul întâi sau cu un motiv imperios necesar puteau călători în țară.

Conform planului Ministerului israelian al Sănătății, persoanele care au primit două injecții cu vaccinul Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Sinovac sau Sinopharm cu cel puțin 15 zile în urmă și cu mai puțin de șase luni în urmă vor putea să reintre în țară.

Persoanele care au primit a doua doză cu mai mult de șase luni în urmă și care nu au primit a treia doză vor putea veni doar în cadrul unei excursii organizate. Aceștia vor trebui să se supună unui test antigen sau PCR o dată la 72 de ore, timp de 14 zile de la data intrării în Israel.

Cei care au primit a treia doză vor putea să se întoarcă în Israel fără restricții.

Această deschidere a frontierelor va permite sectorului turistic să se relanseze după ce a fost puternic afectat de restricții.

“Aceasta este o veste excelentă. Există acum o procedură prin care turiștii vor veni. Suntem foarte recunoscători și foarte fericiți; așteptăm cu nerăbdare să-i primim”, a declarat Oded Grofman, directorul general al Asociației Hoteliere din Israel.

Turismul în Israel a scăzut cu 80% anul trecut, după ce în 2019 a atins un record de 4,55 milioane de vizitatori.

Israelul a stopat valul de infecții cu varianta Delta prin campania de vaccinare de rapel.
Mai mult de 4 milioane de cetățeni au primit cele trei injecții cu vaccinul Pfizer (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: