Cisiordania: Un steag nazist în fața unui avanpost israelian

Un simulacru de steag nazist cu svastici și o stea a lui David a fost atârnat marți dimineață în fața unui avanpost israelian din nordul Cisiordaniei (Iehuda și Shomron).

Studenții care frecventează Centrul de Studii Talmudice situat în avanpost au găsit o pancartă roșie ridicat pe un stâlp de pe marginea drumului, pe care erau inscripționate cercuri albe și svastici alături de o stea a lui David.
Unul dintre studenții de la yeshiva (școală religioasă, n.r.) a declarat pentru media Ynet că, atunci când el și prietenii săi au observat semnul atârnat la 100 de metri de intrarea în avanpost, au oprit mașina și l-au dat jos rapid.
Avanpostul se află pe locul fostei așezări evreiești Homesh, care a fost evacuată de Israel în 2005, ca parte a planului său unilateral de retragere din Fâșia Gaza și din nordul Cisiordaniei de Vest.
Directorul școlii religioase, Shmuel Wendy, a declarat că acțiunile de hărțuire din partea palestinienilor locali au devenit mai frecvente de la operațiunea ”Paznicii zidului” care a opus Israelul Hamasului în luna mai a anului trecut.
“Încearcă să facă rău școlii religioase Homesh pentru că este ultima fortăreață evreiască din nordul Shomronului și pivotul barierei care împiedică această zonă să devină o enclavă teroristă precum Gaza”, a declarat Shmuel Wendy. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: