ISRAELLUMEA DE AZI

Glasgow: Problema de accesibilitate a fost rezolvată pentru ministrul israelian al Energiei care folosește un scaun cu rotile

Ministrul israelian al Energiei a putut participa marți la summitul COP26 privind clima de la Glasgow, alături de premierul israelian Naftali Bennett, folosind o rampă adaptată.

Cu o zi înainte, Karin Elharrar, care folosește un scaun cu rotile, nu a putut participa la eveniment din cauza problemelor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități.
Purtătorul de cuvânt al ministrului a explicat că, deși organizatorii conferinței fuseseră anunțați că va avea nevoie de un acces special, mașina sa a fost blocată de polițiști și împiedicată să se apropie de locul de desfășurare a conferinței timp de două ore.
Apoi i s-a oferit o călătorie cu un autobuz de transfer care nu era accesibil pentru scaune cu rotile.
„Este trist că ONU, care este dedicată avansării accesibilității pentru persoanele cu dizabilități, nu abordează problema accesibilității la propriile evenimente”, a scris Karin Elharrar pe Twitter după incident.
Incidentul a stârnit o mare vâlvă în Israel și l-a determinat pe ambasadorul britanic în Israel, Neil Wigan, să-și ceară scuze față de ministru.
Ministrul Mediului, Tamar Zandberg, care face parte din delegația israeliană de la Glasgow, a reacționat vehement, afirmând că incidentul a fost „o pată pe mesajul COP26”.
Naftali Bennett s-a angajat să găsească o soluție rapidă la această problemă.
„Acest aranjament va fi pus în funcțiune și mâine”, i-a spus el ministrului Energiei, arătând rampa de acces instalată marți, subliniind că acest dispozitiv a transmis un mesaj foarte important de incluziune. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d