Israel: Va crește salariul minim la 6.000 șekeli? Detalii despre pachetul de afaceri în economie

Contactele dintre Histadrut (Centrala sindicatelor, n.r.), Ministerul Finanțelor si organizațiile patronale anterioare formulării unui pachet de afaceri în economie, au ajuns la ultima linie si se pare ca acordul va fi semnat in zilele urmatoare.

Cel mai recent „pachet de acord” între Histadrut, producători și guvern a fost semnat în 1984, pe vremea ministrului de Finanțe de atunci, Ițhak Modai.
De când actualul ministru de Finanțe, Avigdor Lieberman, și-a preluat mandatul, din primele zile de mandat, el pare hotărât să avanseze mutarea și chiar a dedicat destul de multe discuții problemei, până când săptămâna aceasta s-a constatat o rezolvare semnificativă.
În ciuda optimismului, sunt unii care avertizează și menționează că nu poate fi evidențiat un final concret.

Actualizarea salariului minim va afecta și beneficiarii prestațiilor

Componenta principală a planului, creșterea salariului minim, are consecințe pozitive și importante pentru economie: creșterea va întări secțiunile mai slabe și, potrivit diverselor studii, poate duce la o îmbunătățire a datelor privind ocuparea forței de muncă.
Importanța mișcării este cu totul specială în aceste zile, când economia se confruntă încă cu consecințele Coronei și modelul privind contaminările care a fost introdus în timpul acesteia – nivelul șomajului rămâne ridicat, alături de faptul că mulți angajatori sunt în imposibilitatea de a recruta muncitorii.
Creșterea salariului minim poate determina ca unii șomeri să se întoarcă la muncă – deși în acest context este important de menționat că extinderea acțiunii pe cinci ani, cu doar 100 șekeli pe lună adăugați în prima fază, în 2022, nu este de așteptat să aibă ca rezultat îmbunătățirea imediată aangajărilor.
Dar principala veste bună, dacă mișcarea ajunge la maturitate, este că creșterea salariului minim poate afecta diferite niveluri ale salariilor din economie și le poate împinge în sus. O mare parte din diferitele componente ale prestațiilor plătite de Asistența Socială sunt legate și de salariul minim – astfel încât și ele vor crește în mod corespunzător.

Detalii despre acordul care se pregătește

– Creșterea treptată a salariului minim în 5 trepte între anii 2022 – 2025 până la un nivel de 6.000 NIS, în loc de 5.300 NIS.
Prima creștere pe 22 aprilie va fi de aproximativ 100 șekeli, un an mai tarziu salariul minim va creste cu inca 100 șekeli. În 2024 va creste cu încș 200 șekeli, în 2025 cu încș 100 șekeli, iar in ultimul an al acordului, 2026, salariul va ajunge la 6.000 șekeli, cu o sumă suplimentară de 100 șekeli.
– Salariile din sectorul public vor fi înghețate până la sfârșitul anului 2022.
– Lucrătorii din sectorul public vor putea lucra o zi pe săptămână de acasă (numai lucrătorii a căror profesie este adecvată).
Una dintre problemele care nu este încă închisă și constituie o sursă de diviziuni între părți o reprezintă „orele flexibile” în scopul calculării salariilor angajaților – angajatorii cer să li se ofere opțiunea de a compensa până la 15 ore pe lună.
De exemplu, în cazul în care un angajat a efectuat 6 ore într-o anumită zi în loc de 8 cu normă întreagă și 10 ore în ziua următoare – angajatorul nu îi va plăti pentru două ore suplimentare a doua zi, ci le va compensa în contul primei zile.
Președintele sectorului de afaceri, Dovi Amitai, a declarat: „În ultimele două săptămâni, am purtat discuții cu Histadrutul și Ministerul Finanțelor cu scopul de a aduce un pachet echilibrat în economie. Ca persoană care reprezintă sectorul de afaceri, este important pentru mine să mă asigur că fiecare afacere ce va fi semnată va duce la creștere productivității în sectorul de afaceri”.
Reacționând la informațiilor publicate marți seară despre pachetul de servicii, dr. Ron Tomer, președintele președinției patronale și a întreprinderilor și președinte al Asociației Producătorilor, a spus: ”Pentru a putea încheia un pachet real și bun pentru economie, este necesar să se convină asupra orelor flexibile pentru detalii, pentru a combate fenomenul zilelor de boală fictive și nu numai. Vom continua să lucrăm în beneficiul unui pachet de servicii care va transmite un mesaj real, așa cum am făcut în ultimele luni, având în vedere doar binele economiei israeliene”.
La rândul său, președintele Histadrut, Arnon Bar-David, a comentat cu privire la pachetele emergente și a spus:„Decizia mea fermă de a formula și implementa un pachet în cooperare cu statul și angajatorii provine dintr-un profund simț al responsabilității față de soarta societății israeliene și din rolul principal pe care Histadrut l-a jucat în ultimii doi ani ca factor de echilibru în economie”.
Bar-David a remarcat că: „O creștere treptată a salariului minim la 6.000 NIS va afecta direct 700.000 de familii cu niveluri scăzute de salariu și va contribui la creșterea întregului nivel al salariului, așa cum am demonstrat deja anterior. În același timp, noi a lucrat pentru a diminua reducerile economice și a preveni reducerile salariale și deteriorarea sistemului de pensii”.
Președintele Histadrut a subliniat că: „unele acorduri sunt menite să adapteze lumea muncii la epoca modernă și să asigure că statul Israel este pregătit pentru realitate a doua zi după criză. De exemplu, am avut grijă să promovăm modelul de muncă de la distanță, adoptând în același timp valorile inovației și reglementând posibilele consecințe pentru îmbunătățirea răspunsului civil și creșterea productivității muncii. În plus, Acordul va include o casetă bugetară dedicată care va permite corectarea distorsiunilor și va promova soluții imediate la problemele din economie, printre altele, pentru a aborda sectoarele slăbite, cum ar fi: lucrătorii din domeniul sănătății, asistenții, lucrătorii administrativi și economici și altele. Vom continua să acționăm cu hotărâre și responsabilitate pentru a ajuta economia să facă față crizei și pentru a ne asigura că toți lucrătorii din Israel se bucură de roadele creșterii”.

”6 000 șekeli, pur și simplu nu sunt suficienți”

Din partea campaniei „Minim 40”, pentrue creșterea salariului minim, s-a transmis: „Acest acord-cadru este un pas în direcția bună și salutăm orice creștere a salariului minim. În același timp, este important să amintim că salariul minim trebuie să aibă o valoare care să ne permită să trăim – și chiar un salariu de 6 000 de șekeli nu este suficient. Mai ales când ajungem la această sumă în doar cinci ani, timp în care costul vieții va continua să crească și puterea de cumpărare a salariilor va continua să se erodeze. Solicităm o creștere a salariului minim la 40 șekeli pe oră, 7.280 șekeli pe lună”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: