Donald Trump: “Israelul a controlat literalmente Congresul în urmă cu 10 sau 15 ani”

Fostul președinte american Donald Trump a afirmat că Israelul “controla literalmente Congresul în urmă cu 10 sau 15 ani”, într-un interviu acordat postului de radio conservator, 570 KVI.

“Cea mai mare schimbare pe care am văzut-o în Congres este că Israelul controla literalmente Congresul – înțelegeți asta – acum 10 sau 15 ani. Și a fost atât de puternic. A fost atât de puternic. Astăzi, este aproape opusul”, a spus Trump.
“Le aveți pe AOC (Alexandria Ocasio-Cortez) și Ilhan Omar – și acești oameni urăsc Israelul. Îl urăsc cu pasiune – ei controlează Congresul, iar Israelul nu mai este o forță în Congres. Este pur și simplu incredibil. Nu am văzut niciodată o asemenea schimbare”, a spus el, referindu-se la două reprezentante ale Partidului Democrat.
Declarațiile lui Donald Trump par să fie un ecou al unei teorii a conspirației antisemite potrivit căreia “lobby-ul israelian”, folosit adesea ca eufemism pentru evrei, controlează politica americană pentru a promova interesele israeliene.
“Mi s-a spus cu amabilitate că aș putea candida pentru funcția de prim-ministru al Israelului și că aș putea câștiga foarte ușor. Ei mă iubesc acolo”, a declarat fostul președinte, regretând că nu a găsit același sprijin în rândul evreilor americani.
“Este uimitor că nu am primit sprijinul evreilor pe care credeam că îl pot câștiga. Evreii din această țară – multora dintre ei nu le place Israelul”, a spus el.
“Uitați-vă la New York Times. The New York Times este diabolic împotriva Israelului, iar acesta este un lucru teribil”, a precizat el, sugerând că mass-media este condusă de evrei. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: