Ierusalim: Autoritatea Palestiniană reiterează apelul pentru redeschiderea consulatului SUA

Autoritatea Palestiniană și-a reînnoit apelul către administrația Biden de a redeschide consulatul american din Ierusalim, o misiune diplomatică neoficială pentru palestinieni.

Ministerul palestinian de Externe a condamnat, de asemenea, “campania odioasă de incitare a statului de ocupație și a forțelor sale de extremă dreapta împotriva președintelui statului Palestina, Mahmoud Abbas, și împotriva deciziei administrației americane de a redeschide consulatul din Ierusalim”, se arată într-un comunicat.
Săptămâna trecută, un grup de peste 100 de persoane s-a adunat în fața fostului consulat american de pe strada Agron din Ierusalim pentru a protesta împotriva intenției administrației Biden de a-l redeschide.
În urma acestei declarații, ministerul palestinian a cerut administrației americane ”să grăbească deschiderea facilității și să închidă ușa acestor campanii de incitare rasistă și oricăror măsuri unilaterale care ar împiedica, perturba sau întârzia punerea în aplicare a acestei decizii”.
Consulatul a fost închis de fostul președinte american Donald Trump în 2019, iar personalul său a fost integrat în ambasada SUA, care s-a mutat la Ierusalim cu un an mai devreme.
Oficialii americani susțin că redeschiderea consulatului este pur și simplu o revenire la status quo-ul de dinaintea lui Trump și face parte din angajamentul lui Joe Biden de a reînnoi relațiile cu palestinienii, care au fost întrerupte în timpul administrației precedente.
Partidele de dreapta din guvernul israelian al lui Naftali Bennett se opun. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: