Israel: 394 de cercetători de la Universitatea Tel Aviv, printre 2% cei mai influenți din lume

Universitatea din Tel Aviv s-a clasat pe primul loc între universitățile israeliene în clasamentul realizat de Universitatea Stanford cu cei 100.000 de cercetători ale căror lucrări se află printre primele 2% cele mai citate din lume.

Universitatea din Tel Aviv s-a clasat pe primul loc în țară, cu 394 de cercetători, urmată de Universitatea Ebraică din Ierusalim, cu 283.
Treisprezece cercetători de la Universitatea din Tel Aviv se numără printre primii 50 de cercetători din lume în domeniul lor.
Prof. Noga Alon a câștigat recent, împreună cu Prof. Yossi Mattias, prestigiosul Premiu Kanellakis pentru munca sa revoluționară care a pus bazele algoritmilor de streaming și pentru dezvoltarea de aplicații pentru analiza megadata.
Facultățile de Științe ale Vieții, Medicină, Științe Exacte și Inginerie de la Universitatea din Tel Aviv sunt deosebit de bine reprezentate în acest clasament. Cel mai important domeniu este medicina clinică, cu 139 de cercetători pe lista celor mai buni din lume.
Instituția de învățământ este adesea sursa cercetării științifice și tehnologice de ultimă oră.
În aprilie anul trecut, Google și Universitatea din Tel Aviv au lansat un program de cercetare privind inteligența artificială (AI).
Programul își propune să sprijine cercetarea și colaborările în domeniul științei datelor și al inteligenței artificiale pentru a aborda problemele sociale cu care se confruntă omenirea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: