Israel: Aprobarea bugetului este în joc, premierul face apel la unitatea coaliției

Premierul israelian Naftali Bennett a cerut miercuri coaliției sale fragile să se unească înaintea unei sesiuni plenare care s-ar putea prelungi până vineri în Knesset, pentru a aproba bugetul de stat.

Coaliția poate aduna în cel mai bun caz 61 de voturi din cele 120 de locuri din parlamentul israelian, dar o majoritate de 50 ar fi suficientă, iar Bennett a asigurat că bugetul va trece.
“Prietenii mei, adoptarea bugetului este cea mai mare prioritate, singura noastră provocare în zilele următoare. Aceasta este misiunea noastră”, a declarat șeful guvernului în cadrul unei reuniuni a cabinetului de la Ierusalim.
“Suntem în ultima linie dreaptă, mai sunt zile și nopți în fața noastră în Knesset, dar acest buget va fi adoptat”, a adăugat el.
Este pentru prima dată din 2018 când un guvern israelian a prezentat un buget de stat pentru aprobarea finală în parlament, din cauza unui impas politic prelungit care a dus la dizolvarea coalițiilor succesive înainte de a putea prezenta un proiect Knessetului.
Naftali Bennett are termen până la 14 noiembrie pentru a trece planul său pe doi ani pentru 2021-2022, al cărui eșec ar duce la căderea guvernului și ar declanșa noi alegeri.
Coaliția se așteaptă ca textul să fie adoptat până la 5 noiembrie. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: