Israel: Două persoane suspectate de amenințări cu moartea la adresa unui înalt responsabil din domeniul sănătății au fost arestate

Doi indivizi din nordul Israelului au fost arestați pentru că au amenințat cu moartea un înalt funcționar al Ministerului Sănătății, dr. Sharon Alroy-Preis (foto).

Cei doi au fost interogați de poliție, fiind suspectați de „amenințări online” la adresa șefului Ministerului Sănătății.
Dr. Sharon Alroy-Preis a fost ținta unor amenințări grave cu moartea în ultimele zile din partea militanților anti-vaccin împotriva coronavirusului. De atunci, ea a fost plasată sub protecție sporită a poliției.
Unul dintre suspecți este un locuitor din Tveria, în vârstă de 38 de ani, iar celălalt este un bărbat de 40 de ani din Hatzor, lângă Ashdod. Aceștia au fost ulterior eliberați , cu restricții.
Cu toate acestea, poliția a precizat că ancheta continuă.
Potrivit unei declarații comune a poliției și a Ministerului Sănătății, a fost înființată o linie telefonică specială pentru ca angajații ministerului să raporteze amenințările la adresa lor.
„Ministerul Sănătății lucrează în strânsă colaborare cu poliția și toate rapoartele de amenințare împotriva unui angajat al ministerului sunt investigate și tratate”, se arată în comunicat.
Directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash, a primit, de asemenea, mesaje de amenințare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: