Israel: Hackerii de la ”Black Shadow” au divulgat dosarele medicale a 290.000 de pacienți

Grupul de hackeri ”Black Shadow” a descărcat o întreagă bază de date cu informații personale de la institutul medical Machon Mor din Israel, împreună cu dosarele medicale a aproximativ 290.000 de pacienți.

Aceasta ar include informații despre analizele de sânge ale pacienților, tratamente, programări la ginecolog, tomografii, ecografii, colonoscopii, vaccinări înainte de zborurile în străinătate, printre altele.
Documentele ar include, de asemenea, detalii despre corespondența dintre pacienți și institutul medical cu privire la necesitatea unor proceduri și rezultatele testelor.
”Black Shadow” este un grup de hackeri cu legături iraniene care exploatează atacurile cibernetice în scopuri criminale, potrivit experților israelieni.
Noile scurgeri de informații au loc la o zi după ce datele mai multor utilizatori ai site-ului israelian de întâlniri LGBTQ Atraf au fost publicate pe Telegram într-un fișier descărcabil care a fost eliminat la scurt timp după ce a fost postat.
Sâmbătă, gruparea a mai revendicat infiltrarea în serverele site-ului israelian de găzduire Cyberserve, furând fișiere ale clienților de la Atraf, dar și ale unor companii de transport public, ale companiei de turism Pegasus și ale blogului postului public Kan. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: