Israelul testează un sistem de detectare a rachetelor cu sistemul “Elevated Sensor”

Organizația de apărare antirachetă din Israel (IMDO) din cadrul Direcției de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării a Ministerului Apărării din Israel, a început gonflarea unui sistem aerostat de înaltă disponibilitate (HAAS) și testele inițiale pentru desfășurarea unui sistem de senzori ridicați (ES) în nordul Israelului, în instalațiile stabilite de Ministerul Apărării.

După ani de dezvoltare și de fabricație, IMDO, Forțele Aeriene israeliene și ELTA, o filială IAI și contractor principal pentru programul ES, au început zilele trecute operațiunile inițiale de gonflare.
HAAS este unul dintre cele mai mari aerostate din lume, dezvoltat și fabricat de TCOM, o companie americană specializată în soluții de supraveghere prin aerostate. Acesta este conceput pentru a transporta un sistem de detecție îmbunătățit, pentru a asigura detectarea și avertizarea timpurie a amenințărilor avansate.
Sistemul ES este compus din HAAS și un radar avansat, conceput pentru a detecta amenințările care se apropie la distanțe mari atunci când operează la altitudini mari. Acesta va oferi capacități suplimentare de detectare și avertizare timpurie la rețeaua operațională de detectare a apărării antiaeriene existentă desfășurată în jurul Israelului.
Acest sistem radar a fost dezvoltat în cadrul unui program de cooperare între IMDO și Agenția de apărare antirachetă a SUA (MDA).
Directorul IMDO, Moshe Patel: “În mai multe campanii de teste de zbor desfășurate în ultimele luni, am demonstrat capacitățile remarcabile ale sistemului israelian de apărare antirachetă pe mai multe niveluri – inclusiv împotriva rachetelor de croazieră.
IMDO și MDA, împreună cu armata israeliană și cu industriile de apărare, îmbunătățesc în mod constant capacitățile de detectare a amenințărilor din Israel. Acest sistem aerostat va efectua croaziere la altitudini mari și va oferi o capacitate excepțională de detectare multidirecțională împotriva amenințărilor avansate”.
Directorul MDA, viceamiralul Jon Hill: “Senzorul elevat este un alt exemplu excelent de cooperare între Agenția de apărare antirachetă, IMDO și partenerii din industrie. Tehnologia și cercetarea dezvoltate în comun reprezintă un beneficiu pentru ambele națiuni. În plus, acest sistem va spori și mai mult capacitățile avansate de detectare a amenințărilor din Israel pentru a menține avantajul militar calitativ al Israelului.”
Generalul-maior Amikam Norkin: “Sistemul ES va fi o componentă semnificativă în consolidarea capacităților noastre de apărare a granițelor țării împotriva unei varietăți de amenințări și ne va permite să construim o imagine mai precisă și mai amplă a supravegherii aeriene. Armata dispune atât de sisteme defensive, cât și de sisteme ofensive pentru a apăra statul Israel și suveranitatea sa.”
Președintele și directorul general al IAI, Boaz Levy: “Sistemul ES oferă un avantaj tehnologic și operațional semnificativ pentru detectarea timpurie și precisă a amenințărilor. Această dezvoltare unică se datorează inginerilor talentați ai Israel Aerospace Industries, care au lucrat zi și noapte pentru a dezvolta această tehnologie avansată. Această tehnologie sporește fiabilitatea imaginii de supraveghere aeriană și crește eficiența împotriva unei game de ținte.” (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: