O delegație israeliană a vizitat Sudanul după lovitura de stat, potrivit unor înalți oficiali (media)

O delegație israeliană ar fi vizitat recent Sudanul pentru a se întâlni cu liderii militari implicați în lovitura de stat de săptămâna trecută, în timp ce Israelul a semnat în ianuarie acorduri de normalizare cu Khartoum, care trebuie încă să fie ratificate de legislativul sudanez înainte de a putea fi puse în aplicare.

Delegația, care probabil a inclus reprezentanți ai agenției de informații Mossad, s-a întâlnit cu Mohamed Hamdan Dogolo, a relatat site-ul de știri WallaNews, citând oficiali israelieni de rang înalt sub rezerva anonimatului.
Proeminentul general făcuse parte din echipa sudaneză care vizitase Israelul cu câteva săptămâni mai devreme pentru a se întâlni cu membrii Consiliului Național de Securitate și cu membri ai biroului primului ministru.
În timpul acestor întâlniri, nu a fost dezvăluit niciun indiciu cu privire la o tentativă de răsturnare a guvernului condus de civili, au declarat oficialii pentru site-ul de știri.
În ciuda condamnării internaționale a loviturii de stat, Israelul a rămas în mare parte tăcut, iar anul trecut, armata, mai degrabă decât conducerea civilă din Sudan, a avut un rol mai activ în promovarea normalizării cu Ierusalimul.
Dar Statele Unite nu intenționează să facă presiuni asupra Sudanului pentru a pune în aplicare aceste acorduri acum, a declarat un oficial american de rang înalt în cadrul unei conferințe de presă. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: