SUA: Afro-americanul Eric Adams a fost ales primar al New York-ului

Democratul Eric Adams, în vârstă de 61 de ani, a fost ales cel de-al 110-lea primar al orașului New York, învingându-l pe contracandidatul republican Curtis Sliwa.

Căpitanul pensionat al Departamentului de Poliție din New York (NYPD) devine al doilea primar afro-american din istoria orașului, după David Dinkins.
Potrivit rezultatelor preliminare ale biroului electoral al orașului, Eric Adams a obținut nu mai puțin de 67% din voturile exprimate, față de aproximativ 27% pentru Curtis Sliwa.
Originar din Brooklyn și provenind dintr-o familie defavorizată, Adams a câștigat alegerile primare democrate haotice din această vară, promițând să consolideze și să reformeze poliția din New York, în fața preocupărilor legate de creșterea numărului de infracțiuni violente.
Mesajul activistului antirasist – „Siguranța publică este o condiție prealabilă pentru prosperitate” – a avut ecou în rândul alegătorilor democrați din clasa muncitoare de la marginea enclavelor tradițional liberale din Manhattan și din unele părți ale Brooklyn-ului.
„În această seară mi-am îndeplinit visul și, din toată inima, voi înlătura barierele care vă împiedică să vi-l îndepliniți pe al vostru”, le-a spus un Eric Adams zâmbitor susținătorilor săi, marți seară, la un hotel din Brooklyn.
„Nu vom vorbi doar despre securitate, ci vom avea securitate”, a promis el.
În urma alegerii sale, Eric Adams se află în fruntea celui mai mare buget municipal din Statele Unite – 98,7 miliarde de dolari pentru anii 2021-2022.
De asemenea, are la dispoziție cea mai mare forță de poliție din țară (NYPD, 36.000 de angajați), fosta sa forță de casă, puternică și sindicalizată. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: