Tel Aviv: Mii de protestatari cer răsturnarea guvernului Bennett / Miting organizat de partidul de opoziție Likud (lider, Benjamin Netanyahu)

Mii de persoane au manifestat marți seară la Tel Aviv împotriva actualului guvern al premierului Naftali Bennett, cu câteva zile înainte de votul asupra bugetului de stat.

„Acesta este un guvern care vinde statul Israel. Se va face totul, în limitele legii, pentru a o răsturna. Aceasta este o demonstrație pentru a salva democrația”, au scandat participanții, care au cerut răsturnarea guvernului pe care îl consideră „periculos”.
Printre vorbitorii de la miting, organizat de partidul de opoziție Likud, s-au numărat deputații Tzachi Hanegbi, Ofir Akunis, Amir Ohana și deputații religioși de extremă dreapta Bezalel Smotrich și Itamar Ben-Gvir.
Pe pancartele manifestanților se putea citi „nu aveți mandatul de a șterge statul evreu”, „un guvern evreu pentru un stat evreu” sau „trădarea lui Bennett/Shaked (ministrul de interne) este o crimă”.
Comisia parlamentară de Finanțe a Knessetului a aprobat joi bugetul de stat pentru 2021-22, ultima etapă înainte de votul final în plen.
În cazul în care bugetul de stat nu va fi aprobat până la 14 noiembrie, vor avea loc alegeri anticipate.
Dacă va fi adoptat, acesta va fi primul buget votat de parlamentarii israelieni în mai bine de trei ani și jumătate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: