ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel / Coronavirus: Ministerul Sănătății cere teste suplimentare la întoarcerea din străinătate

Din cauza epidemiei de coronavirus din Valea Iordanului, unde opt muncitori chinezi au infectat cel puțin 170 de persoane, Ministerul israelian al Sănătății intenționează să introducă un al doilea test obligatoriu pentru israelienii care sosesc din străinătate, în plus față de testul de la aeroport.

Muncitorii chinezi au ajuns în Israel deja infectați, dar la aeroport testele lor erau încă negative.
Simptomele au apărut trei zile mai târziu, iar în urmă cu trei zile pacienții au fost testați la spitalul din Poria. Testele au fost pozitive, după care 790 de lucrători din cadrul companiei au fost supuși unor teste PCR.
Până joi dimineață, se cunoșteau 170 de rezultate pozitive.
În total, compania are 900 de angajați, dintre care 700 de chinezi și 200 de cetățeni din alte state. Ministerul Sănătății nu precizează dacă aceștia au fost vaccinați.

Geneticienii nu au determinat încă ce tulpină de coronavirus a fost adusă din China.
Ministerul Sănătății este îngrijorat că este vorba de un fel de nouă opțiune și se teme de o repetare a unor focare similare.

Potrivit Kan Hadashot, și cel de-al doilea test pentru cei care se întorc din străinătate va fi plătit, acesta va fi cerut în a treia sau a patra zi de la sosirea în țară. Propunerea Ministerului Sănătății nu a fost încă aprobată de guvern; nu este clar dacă se vor solicita, de asemenea, teste repetate plătite pentru turiștii străini. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: