ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Thomas Nides – noul ambasador al SUA în Israel, confirmat de Senat

Senatul american l-a confirmat pe Thomas R. Nides în funcția de viitor ambasador în Israel. El a fost confirmat printr-un vot vocal. Anterior, el a ocupat funcția de subsecretar de stat adjunct pentru management și resurse în timpul mandatului lui Hillary Clinton, între 2011 și 2013.

De asemenea, a primit Premiul pentru servicii deosebite al secretarului de stat în ianuarie 2013.
Nides s-a născut într-o familie de evrei în Duluth, Minnesota.
Și-a început cariera la Capitoliu în diferite poziții, inclusiv ca asistent al șefului majorității din Cameră și asistent executiv al președintelui Camerei.
Ulterior, a petrecut un deceniu ca șef de cabinet pentru mai mulți membri ai Congresului, înainte de a se orienta spre sectorul bancar în 1996.
Ambasadorul Israelului la ONU și în SUA, Gilad Erdan, l-a felicitat pe Nides pe Twitter. „Vă doresc mult succes în rolul dumneavoastră și un mandat fructuos la Ambasada SUA din capitala eternă a Israelului, Ierusalim. Sunt sigur că veți consolida și mai mult legătura specială dintre Israel și SUA”, a scris el.
În cadrul audierii sale de confirmare la Comisia pentru relații externe a Senatului, el a declarat că suplimentarea sistemului de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului este în interesul securității naționale americane.
„Acesta este un mecanism defensiv. Are rolul de a opri ploaia de rachete asupra Israelului. Susținem reaprovizionarea și este în interesul nostru de securitate națională”, a declarat Nides, într-o audiere care a avut loc în septembrie.
El a declarat că președintele susține finanțarea Iron Dome, care sprijină „un aliat foarte important în regiune”.
În cadrul audierii din comisie, Nides a promis să susțină acordurile Abraham; să se opună mișcării Boicot, Dezinvestiții și Sancțiuni (BDS); și să continue „să avanseze legăturile dintre popoarele noastre”, inclusiv programul de scutire de vize.
Confirmarea lui Nides a avut loc la doar 24 de ore după o încercare similară de confirmare a lui Nides, care a eșuat printr-un vot vocal.
Senatorul american Josh Hawley (republican din Missouri) a votat marți pentru a bloca opt dintre ambasadorii nominalizați de președintele Joe Biden, inclusiv pe Nides.
Senatorul Bob Menendez (D-New Jersey), președintele Comisiei pentru relații externe a Senatului, a cerut Senatului să confirme mai mulți candidați prin consens unanim.
Hawley a declarat că se opune în numele său și al câtorva dintre colegii săi republicani. „Mai mulți dintre colegii mei au obiecții față de toate nominalizările, așa că voi fi aici pentru a obiecta în numele lor și, de asemenea, în numele meu propriu în ceea ce privește câteva dintre ele”, a spus el.
Înaintea votului, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, i-a criticat pe republicani pentru obiecția lor, calificând-o drept „obstrucționism”.
„Președintele se bazează pe o armată de funcționari publici dedicați care joacă un rol esențial în guvernul nostru”, a declarat Schumer.
„Dar, timp de luni de zile, unii republicani din Senat au făcut eforturi mari pentru a plasa rețineri inutile asupra a peste o sută dintre acești nominalizați. Consecința – zeci de birouri goale în Departamentul de Stat și în ambasadele noastre și în Departamentul Trezoreriei și în alte agenții, a accentuat Schumer.
„Statele Unite rămân neclintite în angajamentul lor față de securitatea Israelului, susținut de memorandumul nostru de înțelegere pe 10 ani, în valoare de 38 de miliarde de dolari”, a mai spus el.
Referindu-se la amenințarea iraniană, Nides a declarat că Biden „și-a exprimat clar angajamentul de a se asigura că Iranul nu va dezvolta niciodată o armă nucleară” și că „susținerea securității Israelului servește intereselor de securitate națională ale Americii și asigură că vom avea întotdeauna un partener puternic, de încredere și sigur”.
Nides a mai spus că SUA se angajează „să promoveze legăturile dintre popoarele noastre”, adăugând că „președintele Biden a anunțat că vom lucra cu Israelul în speranța că se va alătura programului de scutire de vize”.
Potrivit biografiei sale de pe site-ul Departamentului de Stat, înainte de a se alătura Morgan Stanley, Nides a ocupat funcția de președinte și director general la nivel mondial al Burson-Marsteller și de director general al Credit Suisse First Boston, divizia de investiții bancare a Credit Suisse Group din Zurich.
Comitetul american pentru afaceri publice din Israel (AIPAC) a scris pe Twitter: „Îl felicităm pe Thomas Nides pentru confirmarea sa în funcția de ambasador al SUA în Israel. Îi dorim mult succes în această poziție critică”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: