Acesta este bărbatul care a salvat de unul singur 62 de israelieni

Purtătoarea de cuvânt a Băncii israeliene Hapoalim, Sharona Mazlian, a intrat pe Twitter pentru a împărtăși întâlnirea sa cu maiorul Ariel Almog, care a oprit un atentat sinucigaș cu bombă în urmă cu două decenii.

“Unul dintre motivele pentru care îmi place atât de mult să ies din rezervă este că uneori am ocazia să întâlnesc oameni noi și fascinanți”, a scris ea.
“Dar chiar și așa, nu mi-am imaginat că îl voi întâlni pe acest om, care a salvat 62 de israelieni din autobuzul său de un terorist cu o vestă sinucigașă, atacându-l fizic pe terorist. El a neutralizat teroristul doar cu propriul corp și a primit mai târziu un premiu pentru asta”.
Sharona își începe relatarea povestind despre un ofițer de armată care conducea prin Valea Iordanului.
“Joi, 9 august 2001, maiorul Ariel Almog se îndrepta spre Jenin, pe ruta 90, în vehiculul său militar, înarmat, așa cum cereau regulamentelemilitar de la acea vreme. El a oprit în fața unui autobuz plin cu pasageri și a observat un bărbat îmbrăcat ca un soldat, purtând o haină neagră și încercând să intre în autobuz cu o geantă mare”.
“Vederea unei persoane purtând o haină în plin august în Valea Iordanului l-a făcut pe Ariel să devină suspicios. El a ieșit din vehiculul său și i-a cerut soldatului să se oprească. <Soldatul> l-a ignorat de mai multe ori, ceea ce l-a determinat pe Ariel să scoată pistolul și să intre în fugă el însuși în autobuz, trântindu-l pe bărbat la podea”, continuă Sharona.
Ea povestește că, în timp ce se afla deasupra bărbatului, Ariel a simțit ceva tare prin haina sa și și-a dat seama rapid că era o vestă sinucigașă. Când bărbatul nu i-a răspuns în ebraică, Ariel a început să încerce să îl întrebe în arabă. În timp ce făcea acest lucru, a observat că lanțul cu plăcuța de identificare pe care o purta soldatul căzuse, lăsând să se vadă detonatorul de la distanță pentru vesta explozivă.
“Ariel a reușit să îl facă pe bărbat să recunoască faptul că ajunsese la autobuz cu un tractor furat de la blocul rutier Hizme și a strigat la ceilalți soldați din jur să transmită informația mai departe. Bărbatul a reușit să își elibereze o mână și a ajuns din nou la detonator, determinându-l pe Ariel să-l lichideze”, încheie Sharona.
Ariel a fost lăsat la vatră în 2012. Ulterior, el a dezvoltat și a înființat o fabrică pentru producția de sisteme de filtrare a aerului pentru adăposturi antiaeriene și alte afaceri în domeniul turismului și al căminelor de bătrâni.
În 2005, el a inițiat un program care integrează în armată tineri cu nevoi speciale ca voluntari.
În plus, a înființat cămine pentru persoane cu nevoi speciale în Ness Ziona și Lod și a câștigat Premiul Președintelui în 2017.
“Apropo”, adaugă ea, “Ariel este, de asemenea, tatăl forbalistului Elon Almog de la Maccabi Tel Aviv.” (Anima News)

Lasă un răspuns