ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Egiptul va propune Israelului, în numele Hamas, un schimb de prizonieri

Șeful serviciilor de informații egiptene va sosi în Israel la sfârșitul lunii pentru a prezenta conducerii israeliene propunerea Hamas de schimb de prizonieri.

Surse egiptene raportează că Abbas Kamel, șeful serviciilor de informații egiptene, va vizita Israelul la sfârșitul lunii pentru a-i prezenta premierului Bennett acordul propus de Hamas pentru un schimb de prizonieri.
Acordul va fi prezentat fără a fi nevoie ca Israelul să îl aprobe; Israelul va trebui să dea undă verde acordului doar după prezentarea lui Kamel.
O altă parte a călătoriei sale se va ocupa de provocările cu care se confruntă Fâșia Gaza.
Surse egiptene susțin că Egiptul nu vede niciun obstacol în a permite continuarea importului de materii prime către fabrica din Gaza, mai ales în lumina sistemelor electronice de detectare recent instalate la granița Egiptului cu Gaza, și adaugă că există “pași simpli prin care Israelul poate păstra o pace pe termen lung”.
De asemenea, se așteaptă ca șeful serviciilor secrete egiptene să discute cu oficialii israelieni despre înarmarea Siriei și a rebelilor houthis din Yemen cu arme iraniene, care amenință, de asemenea, Egiptul din punct de vedere strategic.
Alte subiecte care se așteaptă să fie abordate includ lovitura de stat din Sudan și delegația Israelului la Khartoum și amenințarea tot mai mare a armelor nucleare iraniene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d