ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIASORIN ROȘCA STĂNESCU

Klaus Iohannis și somnul rațiunii. Efecte perverse

Sunt trei lucruri imposibile constituțional sau logic. Trei lucruri pe care, dacă le provoacă, președintele Klaus Iohannis demonstrează că produce monștri ca efect al somnului rațiunii. Efecte de-a dreptul perverse. Nominalizarea lui Cîțu ca premier desemnat. Nominalizarea lui Ciucă. Și coabitare PNL-PSD pe șapte ani.

Nominalizarea lui Cîțu, dacă s-ar produce, ar conduce la o încălcare flagrantă și sancționabilă atât a Constituției, cât și a unei decizii relativ recente a Curții Constituționale, care a sancționat renominalizarea lui Ludovic Orban, după ce acesta fusese demis prin moțiune de cenzură. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare.
Redesemnarea lui Ciucă în poziția de candidat de premier este de asemenea neconstituțională. Pentru că, în conformitate cu Legea Fundamentală, o persoană desemnată pentru această poziție are la dispoziție un termen limitat la doar zece zile pentru a forma o majoritate. Acest termen, în cazul lui Ciucă, a expirat. Și nu mai poate fi reînnoit decât dacă Ciucă se dă de trei ori peste cap și se transformă într-o altă persoană.

Dacă este adevărat că tot președintele Klaus Iohannis este cel care a născocit ideea unei combinații PSD-PNL pe șapte ani, adică o îndelungată căsătorie între „ciuma roșie” și „ciuma galbenă”, atunci pot afirma cu certitudine că locatarul de la Cotroceni a început să vadă portocaliu. Este o imposibilitate logică. Și cu atât mai mult o imposibilitate politică. Există zeci de argumente care demonstrează că o asemenea idee nu este decât un monstru pervers, născut din somnul rațiunii cuiva. Și asta chiar dacă Marcel Ciolacu a început și el să halucineze, caracterizându-l pe Florin Cîțu drept un om serios și de cuvânt. Păi atunci de ce l-a dat jos?

Sunt extrem de interesat să aflu dacă, într-adevăr, președintele României este cel care vehiculează asemenea aberații. Și, sincer să fiu, mi-aș dori din suflet să aflu că nu el își arogă paternitatea panglicilor la care m-am referit mai sus.

Sorin Roșca Stănescu / corectnews.com

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: