Ministrul israelian de Finanțe: Parlamentarii Likud mi-au spus că „am fost niște idioți că l-am ascultat pe Netanyahu”

Avigdor Liberman, ministrul israelian de Finanțe s-a referit la liderul opoziției Benjamin Netanyahu, afirmând într-un interviu acordat Channel 12 News că membrii partidului Likud al lui Netanyahu regretă faptul că l-au ascultat pe fostul premier.

„Cred că a rămas fără trucuri magice”, a declarat Liberman. „În ultimele trei zile în care am fost în Knesset [votând bugetul], aproape toți membrii Likud din Knesset m-au abordat și mi-au spus: ”Am fost niște idioți că l-am ascultat și nu am adoptat un buget. Perioada de supunere de acolo s-a încheiat”.
„L-am văzut pe Netanyahu. Îl cunosc de mai mulți ani”, a continuat ministrul de Finanțe. „Am văzut un om fără fervoare și fără vigoare. Nu întâmplător a greșit de șase sau șapte ori la voturi și nu întâmplător a stat cu capul îngropat într-o carte. Mintea lui era în altă parte”.
Liberman a respins acuzațiile potrivit cărora bugetul vizează în mod specific și prejudiciază populația ultrareligioasă, subliniind că este mândru de bugetul care a fost aprobat.
„Chiar nu este îndreptat împotriva nimănui”, a susținut el. „Ultrareligioșii sunt prejudiciați din cauza conducerii partidelor Shas și Iudaismul Unit al Torei. Cei care le fac rău și îi mențin în sărăcie sunt doar conducătorii acestor partide. Ei luptă nu doar împotriva prețurilor tacâmurilor de plastic, ci și împotriva studiilor disciplinelor de bază. Ei știu că o persoană care are o educație și o profesie nu este dependentă de alocații și donații. Ei aleargă pentru a-și justifica publicul ca fiind sărac și ignorant”.
Liberman a continuat prin a respinge ideea că ultrareligioșii ar fi alăturați la actuala coaliție, în contextul în care există rapoarte potrivit cărora liderii ultrareligioși sunt și ei frustrați de comportamentul lui Netanyahu.
„Când am mers la alegeri, mi-am stabilit două obiective: Să înlocuiesc guvernul și pe liderul său și să formez o coaliție fără Shas și Iudaismul Unit al Torei. Nu intenționez să încalc ceea ce am promis”, a subliniat el.
Liberman a fost întrebat, de asemenea, dacă guvernul își va încheia mandatul și a răspuns: „Fără îndoială, sunt de asemenea încrezător în rotația Lapid-Bennett”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: