ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Podișul Golan: Armata israeliană a arestat 2 suspecți care au intrat pe teritoriul israelian din Siria

Trupele israeliene au arestat pe Podișul Golan doi suspecți care au trecut intenționat pe teritoriul israelian din Siria, a anunțat armata (Țahal).

Armata israeliană a declarat că suspecții au fost arestați într-o „ambuscadă planificată” într-o zonă de-a lungul frontierei care se află sub suveranitate israeliană, dar pe partea siriană a gardului de securitate.
Armata a declarat că suspecții au trecut intenționat granița în Israel, fără a da alte detalii.
„Ambuscada a fost executată ca parte a efortului continuu de apărare a frontierei”, se arată în comunicatul armatei.
După arestare, cei doi suspecți au fost duși pentru a fi interogați. Armata nu a precizat dacă aceștia erau înarmați sau nu atunci când au fost capturați.
Reținerea celor doi a avut aloc după o serie de atacuri recente în Siria care au fost atribuite Israelului, inclusiv un atac cu elicopter în urmă cu câteva săptămâni asupra unor ținte despre care se crede că ar avea legătură cu eforturile grupării teroriste Hezbollah de a stabili o prezență de-a lungul graniței die pe Podișul Golan.
Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în interiorul Siriei în timpul războiului civil, vizând ceea ce consideră a fi transporturi suspecte de arme destinate grupării teroriste libaneze Hezbollah, susținută de Iran, care luptă alături de forțele guvernamentale siriene.
De asemenea, Israelul ar fi efectuat mai multe atacuri de-a lungul frontierei, vizând eforturile Hezbollah și Iranului de a se impune în țară, cel mai recent fiind un presupus atac cu lunetist în octombrie, care a vizat un ofițer de informații sirian. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: