Hamas va preda egiptenilor o casetă cu privire la soarta prizonierilor israelieni (media)

Egiptul se îndreaptă spre un acord global între gruparea islamistă Hamas, care deține prizonieri israelieni, și statul evreu, a relatat sâmbătă ziarul Al-Arab, cu sediul la Londra.

Potrivit sursei, se așteaptă ca Hamas să predea o casetă care dezvăluie noi informații despre soarta israelienilor deținuți în Gaza.
“Egiptenii sunt pe cale să primească o casetă de la Hamas – dacă nu au primit-o deja – care va oferi detalii despre soarta prizonierilor israelieni”, a declarat ziarul citat de oficiali sub rezerva anonimatului, adăugând că acordul negociat de Cairo se află “într-un stadiu avansat”.
Informația vine în contextul în care Hamas a declarat vineri că “nu s-a făcut niciun progres în vederea eliberării prizonierilor”.
Cu toate acestea, raportul nu precizează identitatea deținuților în cauză.
Gruparea islamistă mai reține încă doi israelieni – Avraham Mengistu și Hisham al-Sayed – despre care se crede că au intrat voluntar în Gaza în 2014 și 2015.
Cadavrele a doi soldați ai IDF uciși în luptă, Hadar Goldin și Oron Shaul, suntt, de asemenea, în mâinile grupului încă din războiul din Gaza din 2014. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: