ISRAEL

Hamas va preda egiptenilor o casetă cu privire la soarta prizonierilor israelieni (media)

Egiptul se îndreaptă spre un acord global între gruparea islamistă Hamas, care deține prizonieri israelieni, și statul evreu, a relatat sâmbătă ziarul Al-Arab, cu sediul la Londra.

Potrivit sursei, se așteaptă ca Hamas să predea o casetă care dezvăluie noi informații despre soarta israelienilor deținuți în Gaza.
“Egiptenii sunt pe cale să primească o casetă de la Hamas – dacă nu au primit-o deja – care va oferi detalii despre soarta prizonierilor israelieni”, a declarat ziarul citat de oficiali sub rezerva anonimatului, adăugând că acordul negociat de Cairo se află “într-un stadiu avansat”.
Informația vine în contextul în care Hamas a declarat vineri că “nu s-a făcut niciun progres în vederea eliberării prizonierilor”.
Cu toate acestea, raportul nu precizează identitatea deținuților în cauză.
Gruparea islamistă mai reține încă doi israelieni – Avraham Mengistu și Hisham al-Sayed – despre care se crede că au intrat voluntar în Gaza în 2014 și 2015.
Cadavrele a doi soldați ai IDF uciși în luptă, Hadar Goldin și Oron Shaul, suntt, de asemenea, în mâinile grupului încă din războiul din Gaza din 2014. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d