Israel: Netanyahu și Edelstein au discutat despre devansarea alegerilor primare din partidul Likud

Președintele opoziției și al partidului Likud, deputatul Benjamin Netanyahu, s-a întâlnit cu colegul său din Likud, Yuli Edelstein.

Întâlnirea este oarecum surprinzătoare, având în vedere că Edelstein a anunțat recent în mod deschis, în timpul unui interviu televizat, că va candida împotriva lui Netanyahu pentru conducerea Likud și chiar l-a criticat, spunând: “Nu vom reveni niciodată la putere cu el – am eșuat de patru ori, cum vom reuși dintr-o dată a cincea oară?”.
Potrivit Channel 12 News, Edelstein s-a întâlnit cu Netanyahu în biroul său din Knesset, iar cei doi au vorbit mai mult de o oră în cadrul întâlnirii care a fost definită ca fiind “lungă și bună”.
Cei doi ar fi discutat despre Netanyahu și despre dorința lui Edelstein de a devansa alegerile primare din Likud pentru începutul anului viitor.
Edelstein este interesat de această mutare pentru a-și consolida poziția în partid ca moștenitor al lui Netanyahu, chiar dacă acesta va pierde în alegerile primare.
În ceea ce-l privește pe Netanyahu, dacă alegerile primare vor avea loc în curând, acest lucru îi va asigura lui Netanyahu că va continua să conducă Likudul încă mulți ani, poate aproape un deceniu, până la sfârșitul mandatului următorului Knesset.
Pe de altă parte, dacă va candida la viitoarele alegeri primare și va câștiga, acest lucru ar putea duce la o scindare în Likud, din cauza faptului că membrii seniori ai partidului care se văd drept candidați la succesiunea lui Netanyahu nu vor fi de acord ca acesta să rămână președinte al partidului pentru cel puțin încă opt ani.
Potrivit Channel 12 News, două persoane cu o mare influență în Likud, Yisrael Katz și Haim Katz, încearcă să împiedice alegerile primare anticipate în speranța că Netanyahu va renunța.
Solicitați să comenteze întâlnirea lor, atât Netanyahu, cât și Edelstein au emis o declarație identică în care au spus că cei doi “au discutat despre modalități de a răsturna guvernul cât mai curând posibil și de a readuce Likud-ul la putere”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: