Israelul nu se află în discuții pentru a achiziționa pilula Pfizer

Israelul nu se află în prezent în discuții pentru a achiziționa pilula coronavirus de la Pfizer, care reduce cu aproape 90% șansele de spitalizare și deces din cauza bolii, a relatat presa ebraică.

90 de țări se află în discuții cu compania farmaceutică pentru a obține doze din pilula pe care directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a numit-o „un schimbător de joc”.
Potrivit unui comunicat de presă emis vineri după-amiază de Pfizer, pilula experimentală a demonstrat o eficacitate de până la 89% în limitarea spitalizărilor sau a deceselor în rândul pacienților cu risc ridicat.
Președintele american Joe Biden a declarat vineri că Statele Unite au asigurat milioane de doze de pilulă antivirală experimentală a Pfizer pentru COVID-19.
„Dacă va fi autorizat de FDA, am putea avea în curând pastile care să trateze virusul la cei care se infectează”, a declarat Biden, potrivit Reuters.
Israelul și Pfizer au avut o bună relație de colaborare de când Israelul a devenit una dintre primele țări care a primit cantități mari de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului și prima țară care a lansat cu succes o campanie de vaccinare pe scară largă.
În vară, Israelul a demarat o campanie pentru a oferi injecții de rapel cu vaccinul Pfizer pentru milioane de cetățeni.
Ministerul israelian al Sănătății a declarat că va lua legătura cu Pfizer „în curând” pentru a începe discuțiile privind procurarea noului tratament,
Israelul a purtat discuții cu compania farmaceutică Merck pentru a achiziționa pilula sa împotriva coronavirusului, care reduce la jumătate rata de spitalizare și de deces cauzată de această boală. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: