Premierul Israelian: Israelul analizează pilula Pfizer COVID

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat că guvernul analizează posibilitatea de a achiziționa pilula Pfizer împotriva coronavirusului, după ce s-a anunțat că medicamentul este eficient în proporție de aproape 90% în prevenirea spitalizării și a deceselor cauzate de coronavirus.

„Este posibil să existe o veste bună sub forma unui medicament pentru tratamentul coronavirusului. Deja în acest weekend, am cerut sistemului nostru să studieze în profunzime subiectul noului medicament și să examineze achizițiile pentru statul Israel”, a declarat Bennett la începutul ședinței săptămânale a Cabinetului, duminică.
„Dacă medicamentul va fi aprobat pentru utilizare, acesta va fi un alt instrument semnificativ în gestionarea epidemiei, alături de vaccinuri pentru toată lumea și teste accesibile, pentru toată lumea, tot timpul.”
Anterior, preluând știri transmise de presa ebraică, agenția de știri Anima News a relatat că Israelul nu este încă în discuții pentru a achiziționa noul tratament de la Pfizer, care era deja în discuții cu alte 90 de națiuni care doreau să cumpere pilula.
Potrivit unui comunicat de presă al Pfizer de vineri după-amiază, pilula experimentală a demonstrat o eficacitate de până la 89% în limitarea spitalizărilor sau a deceselor în rândul pacienților cu risc ridicat.
Israelul și Pfizer au avut o bună relație de colaborare de când Israelul a devenit una dintre primele țări care a primit cantități mari de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului și prima țară care a lansat cu succes o campanie de vaccinare pe scară largă. În vară, Israelul a demarat o campanie pentru a oferi injecții de rapel cu vaccinul Pfizer pentru milioane de cetățeni.
Ministerul israelian al Sănătății a declarat că va lua legătura cu Pfizer „în curând” pentru a începe discuțiile privind procurarea noului tratament,
Israelul a purtat discuții cu compania farmaceutică Merck pentru a achiziționa pilula sa împotriva coronavirusului, care reduce la jumătate rata de spitalizare și de deces cauzată de această boală. (Anima Mews)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: