ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINRELIGIESTIL DE VIAȚĂ

Asimilare: Aproape 90.000 de cupluri căsătorite între ele înregistrate în Israel

În prezent, în Israel există aproape 90.000 de cupluri interconfesionale în care unul dintre parteneri este evreu, potrivit datelor publicate recent de Biroul Central de Statistică al Ministerului israelian de Interne.

Potrivit unui raport publicat luni dimineață de Israel Hayom, aceasta este prima dată după ani de zile când guvernul israelian a dezvăluit numărul oficial de cupluri intermaritale înscrise în registrul de căsătorii.
În urma unei întrebări adresate de dr. Netanel Fisher, șeful departamentului de politică guvernamentală de la Centrul Academic pentru Drept și Știință, CBS a publicat date care arată că în Israel există un total de aproximativ 1,345 milioane de cupluri căsătorite cu cel puțin un partener evreu.
Dintre acestea, 1,260 milioane sunt cupluri evreiești (ambii parteneri fiind evrei), cu aproximativ 85.000 de căsătorii mixte în care unul dintre parteneri este evreu și celălalt nu – sau 6,3% din toate căsătoriile cu cel puțin un partener evreu.
Majoritatea (aproape 53.000) dintre evreii căsătoriți cu neevrei sunt bărbați, în timp ce 32.000 sunt femei căsătorite cu bărbați neevrei.
Marea majoritate (87%) a evreilor aflați în căsătorii mixte au fost catalogați ca fiind căsătoriți cu persoane neînregistrate la nicio religie recunoscută – o categorie alcătuită în principal din imigranți din fosta Uniune Sovietică.
Căsătoriile mixte între evrei și arabi au fost rare, au arătat datele, mai multe femei evreice decât bărbați fiind căsătorite cu un soț arab.
„Fenomenul căsătoriilor mixte nu este o problemă doar pentru evreii din diaspora”, a declarat dr. Fisher pentru Israel Hayom, „este o problemă și pentru evreii israelieni”.
Numărul anterior de cupluri interconfesionale cu un partener evreu dat de CBS a fost de 111.000, deși cifra a fost considerată o estimare imprecisă și, prin urmare, este posibil ca cifra actuală mai mică să nu reprezinte de fapt un declin al căsătoriilor mixte. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: