ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

Ciprian Apetrei, vicepreședintele PNL Franța, scrisoare deschisă adresată conducerii formațiunii politice: „Vă rog să nu puneți geaca cea roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL”

Vicepreședintele PNL Franța, Ciprian Apetrei, profesor de filosofie, scriitor și jurnalist, a adresat o scrisoare deschisă conducerii formațiunii politice prin care solicită să nu negocieze cu PSD coagularea unei guvernări. Vă prezentăm mai jos textul scrisorii.

„Fără negocieri cu PSD. Vă rog să nu puneți geaca cea roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL.
Am mers în fața alegătorilor cu mesajul Fără PSD. Ne luăm țara înapoi de la socialiști. Ne pierdem de tot obrazul dacă luăm în calcul un Guvern alături de ei.
Deja avem obrazul pătat. Primirea primarilor PSD în PNL ne-a costat foarte mult la alegerile parlamentare. Încrederea alegătorilor se câștigă greu și se pierde foarte ușor.
Am fost întrebați dacă nu îi păcălim, dacă nu vom reface USL după alegeri. Am spus că nu. Nu ne transformați în mincinoși, vă rog. USL 2 este sfârșitul partidului nostru.
Oamenii care au stat cu orele la coadă la vot, care au venit de la sute de kilometri distanță, acea Diaspora frumoasă care i-a inspirat și pe cei din țară, merită să ne păstrăm cuvântul dat în fața lor.
Un guvern PNL – PSD înseamnă că acest electorat este pierdut definitiv.
Gândiți-vă și la toate echipele de campanie ale PNL, la toți membrii săi din Diaspora. După alegerile europarlamentare și acel referendum despre justiție, numele de liberal devenise un blazon. Nu mai este, astăzi, din păcate. Dimpotrivă, a devenit o țintă a nemulțumirilor. Oamenii care ne-au fost alături ne bat obrazul. Simpatia aceea uriașă s-a risipit.
Am auzit, fiecare dintre noi, de prea multe ori: Îmi pare rău că v-am votat.
Nu le dați dreptate. Încă mai putem îndrepta lucrurile. Sau vom merge spre dispariție.
Vă rog, încă o dată, să nu puneți geaca cea roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL.
Invit colegii din PNL Diaspora să se alăture acestei scrisori, dacă li se pare un mesaj potrivit”.

Ciprian Apetrei, vicepreședintele PNL Franța

One thought on “Ciprian Apetrei, vicepreședintele PNL Franța, scrisoare deschisă adresată conducerii formațiunii politice: „Vă rog să nu puneți geaca cea roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL”

  • Asta prea seamana la inteligenta cu romanii. Sigur ca la radacina are o educatie solida ca aceea de pe plaiul nostru mioritic…

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: