Abu Dhabi permite căsătoria civilă pentru nemusulmani

Cei care nu sunt musulmani vor putea să se căsătorească, să divorțeze și să obțină custodia comună a copiilor în Emiratele Arabe Unite, în conformitate cu legislația civilă, potrivit unui nou decret, a raportat agenția de știri de stat WAM.

Este un nou pas pentru statul din Golf, unde legile privind căsătoria și divorțul s-au bazat până acum pe principiile Sharia, pentru a-și menține un avantaj competitiv față de vecinii săi ca centru comercial regional.
Decretul emis de șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyane, emirul din Abu Dhabi și președintele Emiratelor Arabe Unite, precizează că legea se referă la căsătoria civilă, divorț, pensia alimentară, custodia comună a copiilor, dovada paternității și moștenirea.
Acesta are ca scop „consolidarea poziției și a competitivității globale a EAU ca una dintre cele mai atractive destinații pentru talente și competențe”, a declarat WAM.
La Abu Dhabi va fi înființată o instanță specială care se va ocupa de cazurile de familie nemusulmane și care va funcționa în limbile engleză și arabă.
Anul trecut, Emiratele Arabe Unite au introdus mai multe modificări legislative la nivel federal, printre care se numără dezincriminarea sexului premarital, a consumului de alcool, dar și anularea dispozițiilor de clemență în cazul așa-numitelor crime de onoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: