Administrația americană încearcă să înființeze un guvern palestinian de uniune națională

Administrația americană încearcă să lanseze o inițiativă de formare a unui guvern palestinian de uniune națională, au dezvăluit surse pentru i24NEWS, sub rezerva anonimatului.

Guvernul israelian nu a luat încă o decizie, a declarat un oficial, citat de i24NEWS.
Potrivit surselor, americanii speră că această acțiune va pune capăt divizării dintre Autoritatea Palestiniană (AP), care conduce Cisiordania, și gruparea islamistă Hamas, care conduce Gaza, și va aduce calmul în regiune.
„Autoritatea Palestiniană nu va accepta niciodată diktaturile americane și nu va răspunde inițiativelor administrației americane înainte de deschiderea consulatului din Ierusalimul de Est”, a avertizat Dr. Ahmad al-Majdalani, ministrul Dezvoltării Sociale al Autorității Palestiniene, ca răspuns la această publicație.
Acesta ar fi un guvern compus din membri ai Hamas, Fatah, dar și experți economici afiliați la niciunul dintre cele două partide, pentru a pregăti terenul pentru reabilitarea Autorității Palestiniene.
„În ceea ce privește afacerile interne palestiniene, AP nu va accepta niciun diktat american”, a subliniat dr. Ahmad al-Majdalani, după dezvăluirile i24NEWS.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: