ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Conflictul israeliano-palestinian: Președintele partidului arab israelian Raam a discutat cu regele iordanian despre soluția a două state

Mansour Abbas, președintele partidului islamist Raam, membru al guvernului Bennett, a vizitat Iordania pentru discuții cu regele Abdullah al II-lea, se arată într-un comunicat al regatului.

Potrivit acestei surse, Mansour Abbas și regele au discutat despre „evoluțiile din teritoriile palestiniene și despre modalitățile de avansare a procesului de pace”.
„Regele Iordaniei a subliniat poziția sa fermă de susținere a fraților palestinieni în eforturile lor de a obține drepturi juste și legitime”, a spus el.
Abdullah al II-lea a subliniat, de asemenea, „necesitatea de a stabili o pace justă și cuprinzătoare pe baza unei soluții bazate pe două state, care să garanteze crearea unui stat palestinian independent, în conformitate cu frontierele din 1967, cu Ierusalimul de Est ca și capitală”.
„Iordania continuă să facă tot ce îi stă în putință pentru a proteja locurile sfinte islamice și creștine din Ierusalim aflate sub tutela hașemită”, a declarat el.
Președintele partidului Raam a salutat pozițiile regelui și și-a exprimat recunoștința în timp ce „Iordania le dă o mână de ajutor arabilor israelieni, în special în ceea ce privește educația și pelerinajul la Mecca”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: