ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂSTIL DE VIAȚĂ

Inovație: Un start-up israelian a dezvoltat un material care se răcește sub acțiunea razelor soarelui

Compania israeliană SolCold a dezvoltat un sistem de răcire a suprafețelor supraîncălzite din spațiile publice, cum ar fi acoperișurile clădirilor, mașinile și chiar avioanele, cu ajutorul căldurii soarelui.

Co-fondatorul și directorul general al companiei nou înființate în 2016, Yoav Shenhav, explică faptul că acoperirea SolCold ”pompează energia solară și o folosește pentru a răci suprafața acoperită, scăzând temperatura cu 15° până la 20°. ”
Tzvi Templeman, directorul de noi tehnologii din spatele acestei inovații, explică faptul că folia flexibilă SolCold are o grosime de numai 0,1 mm, „poate fi aplicată pe orice material, chiar și pe nave container.
Potrivit lui Yoav Shenhav, „dacă un copil este lăsat pe bancheta din spate a unei mașini cu un strat de acoperire SolCold, speranța de viață a acestuia este de 12 ore, în timp ce într-o mașină fără strat de acoperire este, din păcate, de doar o jumătate de oră.
Acoperirea flexibilă poate fi încorporată în haine, huse de protecție sau carcase de telefoane mobile la un cost de aproximativ 13 euro pe m2.
Promițătorul SolCold a semnat deja un parteneriat cu gigantul auto Volkswagen. Grație acestui start-up israelian, soarele ar putea deveni o sursă inepuizabilă de răcoare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: