ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Israel: 78 de traficanți de arme arabi israelieni au fost arestați în cadrul unei operațiuni de amploare

Poliția israeliană a anunțat că a arestat 78 de traficanți de arme arabi israelieni în cadrul unei operațiuni secrete de amploare care a început în august anul trecut.

Suspecții implicați în traficul de arme proveneau din 25 de locații din Cisiordania și Israel, în special din nordul țării și din Ierusalimul de Est.
Au fost confiscate 40 de puști, 13 pistoale, două mitraliere și două dispozitive explozive cu un sistem de operare celular gata de utilizare. Cele mai multe dintre aceste arme au ajuns în Israel prin Cisiordania.
Se așteaptă ca alți 14 suspecți să fie arestați în zilele următoare.
„Acest lucru face parte din războiul nostru împotriva violenței și a folosirii mijloacelor ilegale pentru a rezolva conflictele”, a declarat comandantul districtului nordic, Shimon Lavi, care a condus operațiunea.
„Traficul ilegal de arme în cadrul comunității arabe a luat proporții, devenind monstruos. Scopul nu a fost acela de a achiziționa arme la întâmplare, ci de a ajunge la cei mai mari traficanți pentru a neutraliza amenințarea”, explică Shimon Lavi. „Aceasta este cea mai mare operațiune din istoria poliției în ceea ce privește numărul de suspecți arestați și de arme colectate.”
Eradicarea violenței și a criminalității în sectorul arab israelian este una dintre prioritățile guvernului lui Naftali Bennett.
Un buget substanțial a fost alocat acestui flagel care face ravagii în cadrul comunității arabe. În urmă cu o lună, Israelul a înregistrat cea de-a 100-a victimă a unei infracțiuni de la începutul anului în acest sector.
Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat că violențele din societatea arabă au „atins un punct de neîntoarcere”, îndemnând publicul arab să fie de partea statului și a forțelor de ordine și să nu le vadă ca pe niște dușmani. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: