Israelul face presiuni asupra SUA pentru a scoate firma de spionaj NSO de pe lista neagră

Israelul face presiuni asupra Statelor Unite pentru a elimina compania israeliană de supraveghere NSO Group de pe lista neagră, a relatat New York Times.

NSO Group a fost trecut pe lista neagră a Statelor Unite pentru dezvoltarea și furnizarea de “spyware către guverne străine care au folosit aceste instrumente pentru a viza în mod rău intenționat oficiali guvernamentali, jurnaliști, oameni de afaceri, activiști, academicieni și angajați ai ambasadelor”, potrivit unei declarații a Departamentului de Comerț al SUA.
Timp de câteva luni, compania israeliană s-a confruntat cu numeroase critici în întreaga lume din cauza acuzațiilor potrivit cărora ajută guvernele să spioneze disidenții și activiștii pentru drepturile omului.
Cu toate acestea, NSO insistă asupra faptului că acțiunile sale au ca unic scop să ajute țările să lupte împotriva criminalității și a terorismului.
Citând doi oficiali israelieni de rang înalt neidentificați, raportul afirmă că recenta decizie a Washingtonului a alarmat Ierusalimul. Israelul consideră că acuzația că OSN a acționat împotriva intereselor SUA este o acuzație implicită împotriva Israelului.
Israelul va încerca să convingă administrația președintelui american Joe Biden că activitățile NSO și ale unei a doua companii aflate pe lista neagră, Candiru, “rămân de mare importanță pentru securitatea națională a ambelor țări”, se arată în raport. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: