Londra: Ambasadorul israelian, evacuat sub înaltă securitate de la un forum de dezbatere din cauza unor violente proteste pro-palestiniene

Ambasadoarea Israelului în Marea Britanie, Tzipi Hotovely, a fost evacuată în condiții de securitate sporită în timp ce participa la un eveniment la London School of Economics, în urma unui protest violent al activiștilor pro-palestinieni împotriva prezenței sale.

Imaginile video arată cum agenții de securitate o împing pe doamna Hotovely într-un vehicul, iar alți ofițeri încearcă să împingă înapoi un grup de activiști care flutură steaguri palestiniene și scandează „Rușine să vă fie!
Ambasadorul israelian a fost invitat de către uniunea studenților din cadrul universității să participe la un forum de dezbatere.
Decizia a stârnit o amplă opoziție din partea unor grupuri, inclusiv grupuri pro-palestiniene, care au declarat că invitația „a contribuit la rasism”.
Protestele au vizat-o în mod special pe Hotovely, susținând că aceasta „a susținut colonialismul, s-a angajat într-o retorică islamofobă și a perpetuat rasismul antipalestinian”.

Tzipi Hotovely, membră a partidului Likud, susține construcția de colonii în Cisiordania și se opune soluției celor două state în conflictul israeliano-palestinian.
„Tzipi este puternică și nu se va lăsa intimidată de nicio bandă de huligani violenți și antisemiți”, a declarat miercuri dimineață ministrul de externe Yair Lapid, după ce s-a întâlnit cu ambasadorul.
„Lupta împotriva delegitimării Israelului și a antisemitismului face parte din lupta noastră pentru istoria Israelului, iar ambasadorii noștri sunt în prima linie a acestei lupte”, a subliniat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: