Siria: Șeful diplomației din Emiratele Arabe Unite a vizitat Damascul pentru prima dată din 2011

Șeful diplomației Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al-Nahyan, s-a întâlnit cu președintele sirian Bashar al-Assad în timpul unei vizite oficiale la Damasc, prima vizită de acest fel de la începutul războiului în 2011, potrivit presei oficiale.

Assad și ministrul emiratez au discutat despre „relațiile dintre cele două țări frățești și despre modalitățile de a le dezvolta în toate domeniile”, a relatat agenția de presă Sana.
Președintele sirian a lăudat „pozițiile obiective și corecte ale Emiratelor, care au fost întotdeauna alături de poporul sirian”, potrivit agenției.
Deși Abu Dhabi și-a redeschis ambasada din Damasc în decembrie 2018, relațiile au rămas reci.
Între timp, Statele Unite și-au exprimat „îngrijorarea” față de această vizită, deplângând orice efort de „reabilitare” a președintelui sirian, pe care Washingtonul îl consideră „un dictator brutal”.
„Îndemnăm toate statele din regiune să analizeze cu atenție atrocitățile comise de acest regim și de Bashar al-Assad însuși împotriva poporului sirian în ultimul deceniu, precum și eforturile persistente ale regimului de a refuza accesul la ajutor umanitar și la securitate în cea mai mare parte a țării”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price.
Vizita face parte din eforturile regionale recente de a pune capăt izolării lui Bashar al-Assad pe scena regională. Luna trecută, prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed, a avut o conversație telefonică rară cu domnul Assad.
Emiratele Arabe Unite, la fel ca și ceilalți cinci membri ai Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), au întrerupt relațiile diplomatice cu Siria în februarie 2012, pe măsură ce reprimarea sângeroasă a protestelor prodemocratice s-a transformat într-un război complex și devastator. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: