Israel: Armata și-a cheamat rezerviștii pentru un exercițiu surpriză în nordul țării

Armata israeliană a anunțat joi că și-a mobilizat rezerviștii voluntari de la 1 noiembrie în nordul țării pentru o serie de exerciții menite să pregătească trupele pentru un eventual nou război împotriva Hezbollah în Liban.

Exercițiul, care durează o lună, a fost ordonat de șeful Statului Major al armatei, Aviv Kochavi, pentru a testa calitatea și viteza de reacție a unităților de rezervă în cazul izbucnirii bruște a unui conflict.
Într-un comunicat, armata a precizat că „obiectivul acestor exerciții a fost de a îmbunătăți capacitățile defensive și ofensive ale armatei în diferite scenarii”.
Acesta a precizat că exercițiile „simulează o luptă multifrontală intensă și prelungită, cu participarea rezerviștilor din toate diviziile Comandamentului Nordului, în colaborare cu statul major, forțele terestre, forțele aeriene și navale.
Armata israeliană organizează în mod regulat acest tip de exerciții de urgență, cum ar fi cel din mai 2021, cu scopul de a fi în permanență pregătită să riposteze în cazul unui atac. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: