ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israelieni arestați în Turcia pentru că au fotografiat palatul prezidențial

Un cuplu israelian a fost arestat recent la Istanbul, în Turcia, după ce a făcut fotografii într-un complex interzis fotografierii.
Potrivit unor informații, locația în cauză nu este alta decât palatul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

În timp ce cazul este gestionat de Ministerul israelian de Externe, autoritățile turcești nu au furnizat până în prezent nicio informație oficială cu privire la arestare și, prin urmare, cuplul este oficial dispărut.
Potrivit site-ului de știri Walla, israelienii, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care locuiesc în Modiin, în centrul țării, au trimis fotografiile pe care le-au făcut pe un grup de WhatsApp al familiei. Se pare că fotografia palatului a fost făcută în timp ce o navă trecea pe lângă el.
Familia soției arestate a depus o plângere după ce a pierdut contactul cu cuplul, care trebuia să se întoarcă în Israel aseară, și a susținut că niciunul dintre ei nu știa că fotografierea complexului era interzisă.
„Arestarea clienților mei nu are niciun temei. Crima lor este că au fotografiat palatul lui Erdogan într-un mod complet nevinovat. Contăm pe Ministerul de Externe să facă tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că cetățenii israelieni nu sunt reținuți în mod necorespunzător în afara granițelor țării”, a declarat Nir Jaslowitz, avocatul cuplului.
Potrivit Ynet, consilierul prezidențial Isaac Herzog a discutat cu membrii familiei cuplului despre modalitățile de a contribui la asigurarea eliberării lor.
Potrivit unui raport al poliției turce, cuplul ar putea fi expulzat vineri în Israel și apoi adus în fața unui judecător care ar trebui să ordone eliberarea lor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: