Achizițiile corporative israeliene au atins 8,24 miliarde de euro până acum în 2021

Valoarea achizițiilor de startup-uri și companii israeliene până în prezent în 2021 a ajuns la 8,24 miliarde de euro în 86 de tranzacții, aproape dublu față de valoarea achizițiilor din 2020, când lumea a fost lovită de pandemia COVID-19, potrivit unui raport al firmei de consultanță PwC Israel transmis de The Times of Israel.

Cifra reprezintă, de asemenea, o creștere de aproape 25% față de 2019, când toate tranzacțiile atinseseră 6,7 miliarde de euro, subliniază raportul, care urmează să fie publicat în următoarele săptămâni.
„În timpul procesului de pregătire a raportului, am observat această tendință uriașă”, a declarat Yaron Weizenbluth, partener și șef al practicii de înaltă tehnologie la PwC Israel.
„În cursul anului 2021, toată lumea a fost ocupată cu numărul de IPO-uri (oferte publice inițiale) și SPAC-uri (societăți de achiziție cu scop special) care au oferit o cale alternativă preferată către piețele publice pentru multe companii israeliene la începutul anului, dar nu am observat cu adevărat cantitatea uriașă de ieșiri din domeniul tehnologiei care reflectă tendințele actuale din ecosistemul israelian”, a adăugat el.
Majoritatea celor 86 de tranzacții de achiziție care au avut loc în 2021 au implicat companii mici și mijlocii și startup-uri, a precizat Yaron Weizenbluth.
Printre achizițiile notabile din acest an se numără vânzarea de către Francisco Partners a platformei israeliene de genealogie online MyHeritage pentru 520 de milioane de euro, achiziționarea de către Cisco a Sedona Systems pentru o sumă estimată la 87 de milioane de euro și achiziționarea de către Cisco a companiei de monitorizare a aplicațiilor Epsagon, în valoare de 430 de milioane de euro. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: