Cuplul de israelienii arestați în Turcia: Tribunalul din Istambul a decis prelungirea arestului

Instanța din Turcia a decis în această seară (vineri) să prelungească detenția cuplului israelian (foto) deținut de stat, cu 20 de zile. Acest lucru este contrar estimărilor conform cărora statul va încerca să-i deporteze înapoi în Israel.

Cuplul, Natalie și Mordi Oknin, locuitori din Modiin, sunt arestați pentru că ar fi fotografiat palatul președintelui turc.
„Suntem deconectați. Este un sentiment îngrozitor”, a declarat Orly, sora în vârstă de 53 de ani a șui Mordi Oknin, „Simțim că statul ne abandonează. De parcă nu am avea tată și mamă. Poate ar fi trebuit să facem zgomot. Ne-am gândit că uneori mass-media nu ajută, dar poate că opus”, a adăugat ea.
„Suntem pierduți și probabil că trebuie să recalculăm traseul. Familia a fost în contact cu fiecare factor posibil, chiar și cu deputatul Meir Cohen, care este o rudă a noastră. Am fost liniștiți că urmează să-i expulzeze și că totul va fi bine, dar nu vedem că se merge în acea direcție.O stare de extremă îngrijorare și plină de anxietate. Pare un fel de pantă alunecoasă la care nu vreau să mă gândesc deloc. „Este un baiețel de 5 ani aici, pe spectru, si cat poți să-l induci în eroare ca parinții lui întârzie și că se intorc in curand”, a continuat ea.
O altă rudă a spus: „Cine ar fi crezut că dintr-o fotografie pe care au făcut-o se va dezvolta așa ceva. Nu ne așteptam ca acest deținere să se prelungească deloc. Eram siguri că dimineața s-a terminat totul și, în practică, încă nu știm nimic. Ne-am ținut strâns cu speranța că se va întâmpla înainte de sâmbătă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: