Israel/Covidiu: Primul ministru face apel la părinți să își vaccineze copiii mici

Premierul israelian Naftali Bennett a făcut apel la părinții copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani să-i vaccineze-, în contextul în care Israelul a decis să extindă campania de vaccinare la această categorie de vârstă.

“Nu există niciun motiv să ne lăsăm copiii neprotejați”, a declarat șeful guvernului.
“Nu există niciun motiv pentru ca copilul dumneavoastră să fie infectat și să îi infecteze pe alții când are o viață lungă în față. Vă rog să vă vaccinați copilul și să îi oferiți același nivel de protecție ca și dumneavoastră”, a declarat premierul.
Naftali Bennett a făcut această declarație dintr-un buncăr subteran, în cadrul unei simulări pentru a testa pregătirile naționale în cazul răspândirii unei noi variante a COVID-19.
Exercițiul de o zi a fost primul de acest fel din lume.
Ministerul Sănătății a aprobat miercuri extinderea campaniei de vaccinare a țării la copii, urmând exemplul agenției americane pentru medicamente, FDA.
Cu toate acestea, mai târziu în cursul zilei, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a declarat că primul transport de doze de vaccin Pfizer destinat copiilor mici nu a ajuns încă în Israel.
“Vaccinul ar trebui să sosească în cel mult două săptămâni”, a declarat el pentru Channel 13.
Nachman Ash a subliniat, de asemenea, că nu va exista nicio presiune asupra părinților pentru a vaccina copiii mici și că testele necesare pentru copiii sub 12 ani pentru a participa la anumite evenimente vor rămâne gratuite, spre deosebire de cele pentru cei peste 12 ani care nu sunt vaccinați. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: