Israel: Ministrul diasporei, Nachman Shai, ar putea fi viitorul președinte al Agenției Evreiești

Oficialii guvernului israelian ar fi dezbătut alegerea ministrului diasporei, Nachman Shai, în funcția de președinte al Agenției Evreiești, potrivit Times of Israel.

Portofoliul său ar urma să fie apoi transferat deputatului Yisrael Beitenu Eli Avidar, potrivit raportului.
Această decizie ar putea rezolva două probleme pentru actuala coaliție, după ce a izbucnit o controversă cu privire la candidatul anterior pentru șefia Agenției Evreiești. De asemenea, l-ar putea mulțumi pe Eli Avidar, un deputat care era nemulțumit de poziția sa în guvern.
Nachman Shai este interesat de președinția Agenției Evreiești și se pare că a început deja discuțiile cu unii dintre oficialii relevanți.
Cu toate acestea, plecarea lui Shai din guvern ar slăbi fracțiunea sa laburistă, iar liderul partidului, Merav Michaeli, ar trebui mai întâi să accepte un acord care să includă compensații. Cu toate acestea, detaliile unui astfel de acord nu au fost încă stabilite.
Comitetul executiv al Agenției Evreiești a amânat votul din 24 octombrie pentru alegerea președintelui, în urma controversei legate de nominalizarea lui Eli Avidar. Noul termen limită pentru coaliție pentru depunerea unui candidat a fost prelungit până la 17 noiembrie.
Fostul președinte al Agenției Evreiești a fost Isaac Herzog, actualul președinte al statului Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: