ISRAEL

Israelul dezvoltă noi sisteme electronice “Scorpius” capabile să contracareze amenințările

Compania producătoare de avioane Israel Aerospace Industries (IAI) a dezvăluit că a dezvoltat noi sisteme electronice capabile să contracareze amenințările inamicului, inclusiv atacurile cu drone, nave și rachetet.

Sistemele “Scorpius” funcționează prin scanarea perimetrului de risc pentru a detecta potențiale amenințări și desfășoară fascicule pentru a interfera cu mai multe ținte din spectrul electromagnetic.
“Scorpius perturbă în mod eficient funcționarea sistemelor electromagnetice, inclusiv a radarelor, a senzorilor electronici și a comunicațiilor de date.
“Scorpius” are, de asemenea, o sensibilitate de recepție și o putere de transmisie fără precedent, ceea ce îi permite să detecteze simultan mai multe amenințări de diferite tipuri pe distanțe foarte mari.
“Noi o numim “protecție soft”. Este o armă ofensivă care nu trimite rachete”, a declarat Gideon Fustick, vicepreședinte de marketing la IAI.
Scorpius este un sistem electronic mobil cu baza la sol, utilizat pentru a distruge amenințările terestre și aeriene. Sistemul creează un dom electronic de protecție pe o suprafață mare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d