Istambul: Cuplul israelian reținut în Turcia pentru că a fotografiat palatul lui Erdogan, pe cale să fie deportat în Israel

Un cuplu israelian reținut în Turcia pentru că a fotografiat palatul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan urmează să fie expulzat astăzi, vineri, în Israel, după o audiere la Istanbul, a declarat avocatul lor.

Cuplul, ambii șoferi de autobuz pentru compania israeliană Eged, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost arestat după ce femeia a filmat palatul lui Erdogan în timpul unei călătorii cu feribotul și l-a trimis pe un grup de whatsapp al familiei, fără să știe că era ilegal.
Avocatul lor a declarat că i se pare greu de crezut că o acuzație de spionaj ar putea fi formulată împotriva lor.
“L-am informat pe ministrul de externe Yair Lapid despre acest lucru și abia atunci ministerul a început să cerceteze problema. Cum ar reacționa Turcia dacă Israelul și-ar trata cetățenii în acest fel?”, a spus el.
“I-am văzut, sunt bine. Am vorbit și cu ei și sunt sigur că vor fi eliberați”, a adăugat el.
Un oficial israelian de rang înalt a declarat că Ierusalimul “acționează în liniște” pentru a asigura eliberarea cuplului.
Între timp, consilierul președintelui Isaac Herzog s-a întâlnit cu membrii familiei cuplului pentru a ajuta la reântoarcerea lor în Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns